Renner in beeld: Gerard Dalhuisen

Vertel wat over jezelf

Ik ben 75 jaar maar voel me een stuk jonger. Ik ben geboren in Loenen aan de Vecht en woon nu in Breukelen samen met mijn echtgenote Ria. Ik heb twee kinderen en 4 kleinkinderen.

In mijn werkzame leven heb ik 25 jaar gewerkt bij Defensie, waarvan de laatste 12 jaar als verantwoordelijke voor het depot van de Expeditie Groep Defensie. In 1998 ben ik met pensioen gegaan.

Ik heb een grote passie voor de natuur in het algemeen en de fruitteelt in het bijzonder. Daarom ben ik veel buiten werkzaam en regelmatig bezig met het snoeien van fruitbomen.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

In 1976, een jaar na de oprichting, ben ik lid geworden van de toerclub. Via mijn broek Luuk, die al vanaf de start lid was van de club.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Ik heb meerdere favoriete renners. Van de Nederlandse renners wil ik met name Bouke Mollema en Tom Dumoulin noemen. Beide karaktermensen met een zichtbare passie voor de sport. Beide dwingen ze respect af door bijvoorbeeld de manier waarop ze met hun collega’s omgaan.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Een ronde zoals de Tour de France. Daar zit zoveel in. En vaak spannend tot in de laatste week. Eigenlijk spreekt alles me aan wat met wielrennen te maken heeft, ook het veldrijden. Ik kijk altijd.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

De vijfdaagse trip met de toerclub naar de Eifel in 2012. De hele dag op en af. En de legendarische afdaling in de Belgische Ardennen waar we door de regen en hagel bibberend op de fiets zaten. Heel zwaar maar een mooie herinnering.

Wat betekent fietsen voor jou?

Een gevoel van vrijheid. En de strijd met de elementen; de uitdaging om ongeacht de weersomstandigheden een tocht te volbrengen, samen met je sportvrienden. Het leuke van de toerclub vind ik ook de vele contacten en de diversiteit aan karakters die je er vindt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *