Renner in beeld: Stephan Segboer

Vertel wat over jezelf

Stephan Segboer, 53 jaar, en ik woon in Vreeland. Ik ben inmiddels 21 jaar getrouwd met Monique en samen hebben we drie kinderen, een dochter van 21 jaar en twee zonen van respectievelijk 18 en 16 jaar oud.

Ik ben geboren op het platteland in Brabant. Fietsen was destijds vooral om van A naar B te komen en dat waren overigens altijd behoorlijk wat afstanden. Ik heb altijd actief gevoetbald.

Na de middelbare school ben ik gaan studeren in Maastricht, waar ik ook gewoond heb. Ik heb dan ook veel in de Limburgse heuvels gefietst, maar dat is inmiddels al weer 30 jaar geleden.

Ik werk als projectleider bij de Inspectie SZW. Ik heb, voordat ik lid werd van TC Breukelen, gehockeyd bij de Loenense mixed hockey club. Ik zocht een nieuwe sport en ben toen aan het wielrennen geraakt. Ik fiets zoveel mogelijk mee in de A ploeg. In de winter vind je mij op de mountainbike in de bossen en hei en fiets ik mee met de MTB ploeg van TC Breukelen.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Dat is inmiddels al zo’n 4 a 5 jaar.

Wie is je favoriete renner en waarom?

In de loop der jaren waren dat er diverse, vooral Nederlandse en Italiaanse renners. Op dit moment zijn dat Tom Dumoulin en Mathieu van der Poel (veldrijden).

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

De Giro d’ Italia, met name vanwege Italië (mijn favoriete vakantieland) en de sfeer eromheen. Maar de Tour de France en de (veldrijd) koersen in België blijven natuurlijk ook altijd mooi om te volgen.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

Niet specifiek een te noemen. Ik denk het eerste jaar dat ik (onvoorbereid) meeging met het klimweekeinde van TC Breukelen in Luxemburg.

Binnenkort ga ik weer mee met het klimweekeinde naar Winterberg. Uit ervaring van eerdere klimweekeinden zijn dat best wel pittige fietstochten.

Wat betekent fietsen voor jou?

Fitter worden, jezelf fysiek uitdagen, na een dag werken je hoofd leegmaken, vriendschap en genieten van de natuur en omgeving.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *