Corona: Fiets solo of duo

Het kabinet verscherpte begin november opnieuw de regels voor samen sporten. Fietsen mag gelukkig nog, maar de maximale groepsgrootte is teruggebracht tot 2 personen. Fiets dus als duo of maak solo je kilometers. Deze maatregel geldt van 4 tot en met 18 november. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen.

Rijd als duo of solo
De maximale groepsgrootte van 2 personen geldt zowel voor verenigingen die clubritten organiseren als voor wielersporters die samen afspreken een rondje te maken. De verscherpte coronamaatregelen gelden van woensdag 4 november 22.00 uur tot en met 18 november.

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen
De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters van 18 jaar en ouder. Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoot/fietsvriend(in) én andere verkeersdeelnemers.

Fiets je samen met een persoon uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel.

Hoe fiets je veilig samen?
Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je als duo fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Resumé: de maximaal toegestane groepsgrootte is 2. Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden? Maak dan solo je kilometers. En laat het je clubgenoten zien via Strava.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *