Fiets in oktober een keer op proef mee

Toerclub Breukelen

Het is weer een vertrouwd gezicht. Elke dinsdag, vrijdag en zondag om 9.30 uur de groep fietsers van Toerclub Breukelen op de Kerkbrink klaar voor een mooie tocht door de omgeving.

In frisse kleurige nieuwe tenues zijn de wielrenners een opvallende verschijning op de wegen in de regio, maar eigenlijk kan iedereen meefietsen. ‘Steeds meer en meer mannen en vrouwen hebben het fietsen in de coronatijd ontdekt als een geweldige manier van bewegen en sporten. Toerclub Breukelen wil daar graag een bijdrage aan leveren. Fietsen is gezond en leuk, niet alleen individueel maar zeker ook in groepsverband’, aldus Richard de Winter van TC Breukelen. ‘We fietsen met elkaar op drie verschillende niveaus van sportieve recreant tot de ‘snelle mannen en vrouwen’. Dus voor ieder wat wils. De ritten zijn tussen de 70 en 90 km en altijd met een tussentijdse koffiestop. Niet alleen om te recupereren maar ook voor de gezelligheid. We werken altijd met een wegkapitein. Dat wil zeggen iemand die verantwoordelijk is voor de route, maar misschien nog wel belangrijker; de veiligheid van ons en andere (fietsende) weggebruikers. Onze vereniging bestaat uit ruim 70 leden. Kortom, een kennismaking kost niets en een keer meefietsen kan altijd.’ Sta gewoon op de aangegeven tijd bij eetcafé Het Regthuys in Breukelen.

Mochten mensen toch eerst nog wat aanvullende informatie willen over de tochten en het meerijden, voordat men spontaan om 9.30 uur op de Kerkbrink staat, dan kan men altijd contact opnemen met onze secretaris via secretariaat@tcbreukelen.nl .

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *