Clubweekend 2019 Wieringermeer

vrijdag 6 sep, zat 7 sep. zon. 9 sep

Voor ons clubweekend hadden zich 18 leden aangemeld. Rinus moest wegens een sterfgeval van zijn moeder op het laatste moment afzeggen.

De donderdag voorafgaand kon iedereen z’n tas inleveren bij Wim en eventueel vrijdagochtend.
Evert kon helaas niet mee, maar had wel de hele route uitgezocht en via Richard op diens fietscomputer geplaatst. Wim had via de gps van Arie ook de hele route bij zich.
Willem van Wageningen zou met de auto meerijden en had een fietsdrager achterop geplaatst. Vrijdagochtend de bagage inladen en naar het vertrekpunt.
Vrijdag rond 9.00 uur eerst een kopje koffie in het Reghthuis en daarna op pad.

Een paar weken van te voren had ik contact gehad met de weergoden. Aeolus, voorzitter van de goden der 4 windstreken heb ik met de nodige ambrozijn omgekocht voor gunstige wind. Dat heeft uiteindelijk prima gewerkt. De god van de regen Pluvius was niet bij dat gesprek aanwezig en had blijkbaar de pest in. Hij heeft zich de 3 dagen af en toe behoorlijk geroerd.

Met wind mee naar de eerste stop, bij IJmuiden, de Kop van de Haven. Toevallig een fraai uitzicht op de bedrijvigheid van de ferry naar Newcastle. De sluizen waren afgesloten en voor ons vervolg moesten we omrijden en via de pont het Noordzee kanaal over. Maar daarna via Wijk aan Zee naar Bergen een prachtige weg door de duinen. Ons lunchadres was te Warmenhuizen. Eerst reden we er voorbij, maar de uitbater zag ons fietsen en belde me en stuurde ons de goede weg op. Het bleek een wit café met rode bolletjes. Ter ere aan hun plaatsgenoot Steven Rooks.
Uiteindelijk na 138 km in ons hotel. Fietsen in de stalling, een lekker biertje, douchen en daarna prima eten, veel lachen en verder kijken naar de voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland.

Op zaterdag rond 9.00 uur richting Den Helder. Een paar gingen met de auto. We zagen al wat buien aankomen en hebben de route aangepast. Toch werden we ca, 800 m voor de koffiepauze in Den Helder door een enorme plensbui verrast. Pluvius had duidelijk de pest in. Even schuilen, daarna lekker koffie en op weg naar de boot.
Op Texel prima weer, wederom grotendeels wind mee. Mooie route langs de bosrijke streek aan de westkust. Lunchadres in Oudeschild, een leuk haventje met veel toeristen die met bootjes naar zeehondjes gingen kijken. Met windje mee weer naar de boot. Vanaf Den Helder met wind mee naar het hotel. We zagen een enorme bui op ons afkomen, dus flink doorfietsen. We waren net 30 sec binnen of er barstte een plensbui los.
Op deze dag 95 km. Ook nu weer heerlijk gegeten en veel lol gehad.

Zondag de aanvang naar huis. Na ca. 30 minuten een enorme bui, maar gelukkig kon er gescholen worden. Tijdens de rit was Richard even aan het rommelen op z’n gps en door een oneffenheid in de weg sloeg hij over de kop. Gelukkig was de lichamelijke schade te overzien en was de fiets niet kapot. Wijze les: onder het rijden, zowel op de fiets als in de auto, niet klungelen met mobiel, gsm. Rest van de tocht verliep prima. Wind mee, mooi weer.
Langs de Zaanse Schans. Mooi en druk.
Even ten noorden van Amsterdam een stortbui. Geen plek om te schuilen. Dus allemaal tot op het bot nat. Wat verderop konden we schuilen onder een brug. Uiteindelijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar huis. Met wind mee en dat is toch echt lekker fietsen. Hier onze enige lekke band: 10 km vóór thuiskomst. En na 120 km om 17.00 uur weer thuis.

Hotel was prima. Alle koffie- en lunchadressen goed verzorgd. Met dank aan Evert en Wim. Routes keurig weergegeven. Dank aan Evert. Dank aan Richard die via de opgeslagen routes op zijn gps ons steeds op de juiste plek heeft gekregen. Ook als we door dreigende regen wat moesten afwijken kwamen we goed aan.
Hans en Gerard als voorrijders hebben goed werk geleverd. Willem hoefde met de auto gelukkig geen enkele keer te hulp te komen.

De wind werkte enorm mee, en ach, af en toe ook behoorlijk wat regen. Volgende keer toch eerst een glaasje drinken met Pluvius. Of misschien buienradar proberen om te kopen.
Bij elkaar 350 km. Wat een kanjers allemaal.

Wim Aerns

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *