De tiid hâld gjin skoft

“De tiid hâld gjin skoft” zegt mijn (van origine Friese) vrouw regelmatig. Vrij vertaald betekent dat “de tijd vliegt”. En zo is het ook. Wat gaat alles toch snel. Aanstaande zondag is het alweer de elfde clubrit van het nieuwe seizoen. Bij de profs is het klassiekerseizoen afgerond en zaterdag start de Giro d’Italia met een tijdrit van 10,1 kilometer in Jeruzalem! Iets voor de snelle jongens.

Snel gaat het inmiddels ook in onze A-ploeg. De harde kern heeft voor het derde jaar op rij een trainingsweek op Mallorca gedaan. En dat is te merken. Vooral Walter is weer niet te houden. Check de nieuwsbrief voor een kort verslag en de foto’s.

Snel is het ook weer Hemelvaart. Tijd voor ons traditionele klimweekend. Dit jaar strijken we neer in Sauerland vlakbij Winterberg. De deelnemers hebben een mail gehad met praktische informatie en krijgen deze week een prachtig routeboek toegestuurd, compleet met GPS-routes. Bijzondere dank aan Koos en Jaap voor hun inspanningen.

Het mooie aan onze toerclub is dat het niet altijd snel hoeft. Met de keuze uit drie á vier snelheidsgroepen kan ieder lid een voor hem/haar geschikt tempo uitzoeken. En zelfs voor mensen die kiezen voor een gewone of een electrische fiets hebben we met Fiets je Fit een prima aanbod. Op 26 april is de eerste Fiets je Fit rit van dit seizoen verreden. Bijzondere dank aan John voor de voorbereiding en coördinatie.

De tijd vliegt. Naarmate je ouder wordt, lijkt de tijd steeds sneller voorbij te gaan. Terwijl de lengte van dit fietsseizoen toch echt hetzelfde is als dat van vorig jaar. Waar het om gaat is de perceptie van tijd. En die kun je als mens beïnvloeden. Richt je aandacht op dat wat je elk moment doet en ervaart en je tijdsbesef zal zich aanzienlijk verlengen.

Geniet ervan want het is zo voorbij!

 

Harry Egtberts

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *