Renner in beeld: Auke van Dijk

Vertel wat over jezelf

Ik ben Auke van Dijk, 78 jaar geboren in Kockengen en al 65 jaar wonend in Maarssen. Alweer 53 jaar getrouwd met Sip. We hebben drie kinderen, twee dochters, een zoon en twee nog studerende  kleindochters.

De laatste 30 jaar voor mijn VUT heb ik gewerkt als P&O medewerker bij voormalig UTD in Maarssen en Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht. Allebei namen die velen alweer vergeten zijn.

Na mijn VUT/ Pensionering heb ik zo’n 5 jaar gewerkt voor Slachtofferhulp, een activiteit die goed aansloot bij mijn voormalige werkzaamheden. Ook ben ik nu nog actief in hulpwerkzaamheden voor Zorg en Welzijn in Stichtsevecht.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Schaatsen is sinds mijn 40ste mijn grote hobby geweest en heb ik tot mijn 65ste met veel plezier gedaan bij Schaatsvereniging De Vechtstreek. De combinatie met het fietsen in de zomer werkte erg goed en leverde heel veel plezier. Echter werd het tijd om tot meer verantwoorde inspanning over te gaan en heb ik mij in 1970 aangesloten bij TC Breukelen.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Een huidige favoriete renner heb ik niet. Jaren geleden was dat Michael Indurain. Een fantastische tijdrijder die ondanks zijn grote postuur ook geweldig kon klimmen.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Als favoriete koers komt naast de Tour de France, de Giro bij mij in beeld, met name door de spectaculaire natuurbeelden.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

Als zware tochten die ik zelf heb gereden kan ik noemen vier keer Luik-Bastenaken-Luik, De Marmotte,  een tocht van 173 km. , 5000m. klimmen vanaf de voet van de Alpe d’Huez, over de Col du Glandon, Col de La Croix de –Fer , Telegraphe, Col de Galibier met finish boven op de Alpe d”duez.

Als klap op de vuurpijl en mooiste tocht die ik samen met mijn zoon Edwin in groepsverband heb gereden is  de Tour des Pyreneeën. Een zesdaagse tocht vanuit Bayon aan de Atlantische Oceaan, tot en met Perpignan aan de Oostkust van Frankrijk. In deze tocht waren 20 bergen opgenomen waaronder meest  bekende als Col de Marie Blangue, d’Aubisque, du Soulor, Tourmalet, d’ Aspin, Pyresourde, de Mente, Portet d’ Aspet en Port de Pailheres.

Naast deze tochten heb ik met Sip verschillende georganiseerde vakantietochten gereden in Frankrijk.

Wat betekent fietsen voor jou?

Fietsen is voor mij nog steeds heerlijk de vrije natuur in en daarnaast  gezelligheid in het groepsgebeuren van TC Breukelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *