Renner in beeld: Evert van Essen

Vertel wat over jezelf

Ik ben Evert van Essen, 59 jaar en reeds 36 jaar getrouwd met Gerda. Samen zijn we de trotse ouders van 3 kinderen en sinds vorig jaar nog trotsere grootouders van een kleinzoon en het volgende kleinkind verwachten we eind november.

Ik ben werkzaam bij de Technische Dienst van Zorginstelling Maria Dommer.

Mijn bezigheden/hobby’s zijn: stijldansen, dansen met verstandelijk gehandicapten en verder ben ik graag buiten bezig met fietsen, wandelen, langlaufen en sinds 2 jaar enthousiast van sneeuwschoenwandelen. Hierbij vind ik het leuk om mij bezig te houden met het vinden en uitzetten van nieuwe, mooie en eventueel uitdagende routes.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Volgens mij ben ik ongeveer vanaf 1992 lid van TC Breukelen. Ik had al een paar jaar alleen gefietst en werd door mijn zwager Izaäk Otten overgehaald om bij de toerclub te komen rijden. Dat was heel gezellig vertelde hij. Ik begon in de B-ploeg met Leo Lamboo en Ton van Ekris als  vaste kopmensen. In het 2e jaar ben ik overgehaald om met de A-ploeg mee te gaan. Een leuke groep met o.a. Arie Scheenhart, John Vonk.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Ik heb geen favoriete renner. Ik vind het prachtig om te horen dat een Nederlandse renner goed presteert, Maar het maakt mij niet uit wie dat is.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

De voorjaarsklassiekers zijn het mooist om te zien. Met name Parijs – Roubaix is schitterend om te zien. Vooral als het een beetje slecht weer is. Een knappe prestatie om te zien hoe de renners zich over de kasseien worstelen.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

De zwaarste fietstocht voor mij is was 240 kilometer van Maarssen naar Uithuizen (tegen de Waddenzee in Groningen). Ik had mezelf, in het begin van het seizoen, uitgedaagd om in september, als de wind enigszins gunstig was op de fiets naar mijn ouders te rijden. Uiteindelijk stond er die dag een redelijke noordelijke wind. Met de eerste 80 km de wind schuin tegen en de laatste 160 km alleen nog maar tegen. Tot aan Leek had ik nog wel eens een beetje luwte. De laatste 40 tot 50 kilometer alleen nog een stevigere tegenwind en een kale provincie zonder enige beschutting. Tenslotte heb ik die 240 kilometer in 12 uur, waarvan 10 fietsuren afgelegd.

Wat betekent fietsen voor jou?

Fietsen betekent voor mij:

  • een sportieve manier van ontspanning,
  • veel van de omgeving te zien en genieten,
  • werken aan een redelijke conditie,
  • leuke mensen zoals fietsvrienden ontmoeten,
  • een manier om mijn hoofd leeg te rijden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *