Renner in beeld: Piet Moorman

Vertel wat over jezelf

Piet Moorman, bijna 68 jaar geleden geboren op de Drentse hei en vanaf 1975 wisselend woonachtig in Maarssen-Breukelen-Tienhoven en sinds 3 jaar weer Maarssen. Sinds 1973 gehuwd met hetzelfde meisje en samen hebben we één dochter welke inmiddels ook al weer 40 jaar is.

Ik ben ruim 40 jaar actief geweest in de schoenenwereld als detaillist met enkele speciaalzaken in de betere Herenschoenen en mode-accessoires. In 2013 heb ik mijn bedrijf overgedragen en sindsdien doe ik uitsluitend nog wat import van klassieke Engelse herenschoenen.

Sportieve activiteiten zijn niet uit mijn leven weg te denken, in de winter 2 à 3 keer per week schaatsen op de ijsbaan met ons eigen schaatsclubje en als het ook maar even kan vanzelfsprekend op natuurijs, je moet uiteindelijk altijd weer klaar staan om mogelijk nog voor een 4e keer aan de echte Friese 11-Stedentocht te kunnen deelnemen.

’s Zomers natuurlijk op de fiets, graag met de club maar ook wel 1 à 2 keer per week alleen.

Nadat we wat meer vrije tijd ter beschikking kregen is ook de Golfbaan in beeld gekomen waar mijn vrouw en ik iedere week wel een keer te vinden zijn.

Ook heb ik vanaf 2003 zo’n 10 jaar redelijk actief aan Expeditie-klimmen gedaan met als resultaat een aantal mooie Topbeklimmingen zoals de Mont Blanc (4810 m, zie foto rechts), de Mera Peak in de Himalaya (6476 m), de Aconcagua in de Andes (6962 m, zie foto onder) en Mount Ararat (5173 m) op de grens van Turkije/Iran/Armenië. Als training deden we o.a. de Three Peaks Challenge in Schotland/Engeland/Wales en de Fjallräven Classic Challenge in Zweeds Lapland op zo’n 200 km boven de Poolcirkel.

Allemaal prachtige team-ervaringen waar ik zeker nog niet mee klaar was, maar door een slepende blessure staat het klimmen momenteel helaas uitsluitend op het niveau van bergwandelingen.

 

 

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Ik ben er niet helemaal zeker van maar ik denk vanaf 1985.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Mag het ook een “renster” zijn? Dan is het Annemiek van Vleuten, na zoveel tegenslag zó terugkomen getuigt van heel veel klasse en vooral karakter!

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Ronde van Vlaanderen, zelf gereden (misschien wel een kleine 30 jaar geleden) met Gerard Dalhuisen of wel “de Adelaar van Breukelen”, Cock Schalij, Jan Smink, Arie Scheenhart en Peter Bijman. Als je dan de koers op TV ziet leef je enorm mee en weet je bijna exact welke obstakels de renners nog te verduren krijgen.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

Niet een speciale rit, maar diverse tochten in de Franse Alpen, de Dolomieten en de Apenijnen waren behoorlijk pittig maar fantastisch om te doen en te herinneren.

Wat betekent fietsen voor jou?

Ik moet er niet aan denken dat ik het niet meer zou kunnen doen!!!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.