Renster in beeld: Angelique Pieters

Vertel wat over jezelf

Angelique Pieters, geboren en getogen in Breukelen maar inmiddels sinds oktober 2015 woonachtig in Maarssen. Alweer 19 jaar getrouwd met Roy en moeder van 2 dochters van 17  (inderdaad een tweeling) die volgend jaar eindexamen VWO en VWO tweetalig gaan doen. Ik ben full-time werkzaam als senior business analyst in de IT-organisatie van ABN AMRO Private Banking International. Afgelopen juni heb ik mijn 25-jarig jubileum bij de bank en alle rechtsvoorgangers (Credit Lyonnais Bank, Generale Bank en Fortis) mogen vieren. Naast werken, gezin en fietsen vind ik tennis en fotograferen ook erg leuk.
In mijn jeugd heb ik 14 jaar lang fanatiek gehandbald, maar door het scheuren van mijn voorste kruisbanden is daar helaas een einde aan gekomen. Daarna een flink aantal jaren aan hardlopen gedaan, maar daar ook mee moeten stoppen in 2012 omdat het kraakbeen in mijn knie te slecht bleek als gevolg van alle operaties. Vanaf dat moment ben ik gaan fietsen, eerst met vrienden mee op een mountainbike en omdat ik dat toch wel erg leuk vond en wat meer wilde leren heb ik mij toen aangesloten bij de MTB-groep van de club die de winter van 2012/2013 voor het eerst startte. Na die winter heb ik mij door Koos laten overtuigen om ook op de weg mee te gaan en sinds die tijd rij ik, zij het niet wekelijks, met veel plezier mee in de B-ploeg.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Ik ben volgens mij begin 2013 lid geworden.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Tom Dumoulin, geweldig hoe hij de Giro heeft gewonnen. Daarnaast heb ik ook erg veel bewondering voor Marianne Vos hoe ze al jaren aan de top meedraait en het vrouwenwielrennen promoot.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Niet specifiek één, maar ik vind de Ronde van Nijmegen altijd wel erg leuk om te rijden: prachtige omgeving en toch ook wat uitdaging.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

Vorig jaar La Chouffe Classic, 106 km met ruim 1900 hoogtemeters en een La Chouffe biertje vlak voor de laatste pittige klim van 20%….

Wat betekent fietsen voor jou?

Fietsen betekent voor mij lekker buiten bezig zijn, genieten van de natuur in elk seizoen. Vooral tijdens het mountainbiken kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken en op de racefiets heb je weer meer gelegenheid om ondertussen ook wat te kletsen. Fietsen houd me fit en is ontspannend, maar ik zoek ook graag af en toe een nieuwe uitdaging op. Over 2 weken ga ik voor het eerst de Mont Ventoux beklimmen met een vriendengroep….. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *