WK Veldrijden; TCB was erbij

Zondag 4 februari was het dan zover. Busje was gehuurd de afspraken gemaakt. Helaas wel een afzegging van Thad die al gevloerd was door de wk koorts voordat we er waren.

Half acht was het busje present op de Kerkbrink en al snel was bijna iedereen aanwezig op één na. Sportman van het jaar 2016 toch maar even opgehaald van huis, hij had nog wat verlatingsangst.

Tank vol, iedereen goed gemutst, bakje koffie erbij en op weg naar Valkenburg. Kleine 2 en een half uur later kwamen we aan in Margraten op een groot P terrein. Snel de modderschoenen aan, wielrentenue aan en aansluiten in de pendelbus.

Aangekomen bij het parcours viel het al snel op dat het A modderig was, en B heel druk. De start mee gemaakt van U23 en snel een plekje opgezocht langs het parcours. Het viel al snel op dat er grote verschillen waren tussen de diverse rijders mede door het zware parcours. Uiteraard waren we benieuwd naar de titanenstrijd tussen Woutje en Mathieu. Maar daar moesten we behoorlijk voor afzien gezien het weer en de lange pauze. Biertje erbij en broodje braadworst met ajuin (=brabo voor ui ) verzachtte de pijn.

Klimmen en modder zijn lastige omstandigheden en zorgde de hele dag voor komische situaties. Probeer maar eens een briefje van 50 euro uit de modder te pakken als je niet meer zo stevig op de benen staat. Helaas was het briefje vals en diegenen die het probeerde verloor zijn bier en hamburger. Carnavals lol zullen we maar zeggen.

De verwachte strijd viel tegen Mathieu had geen power en al snel wist iedereen dat het dit keer weer niet ging lukken. Na de koers snel maar naar het busje want we waren inmiddels behoorlijk verkleumd. Busje snel gestart verwarming op tien en karren maar richting Breukelen. Rond 20.00 waren we weer retour en keken we terug op een geslaagde dag. Kijk hier voor de uitgebreide sfeerimpressie.

Nu maar weer wachten op een volgend WK. Het zal de 3 keer toch wel gaan lukken?

Lowie Kaspers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *