Renner in beeld: Lowie Kaspers

Vertel wat over jezelf

Lowie kaspers; Ik woon in Vreeland en ben alweer 23 jaar getrouwd met Loes. Samen hebben we een zoon die momenteel in Amsterdam studeert en binnenkort vertrekt naar Madrid voor een half jaar.

Zo’n 6 jaar geleden wilde ik weer iets gaan doen aan de conditie en dat werd fietsen. In de tussentijd veel langs het voetbalveld gestaan als coach maar daar wordt je conditie niet veel beter van. Nadat dit wegviel hield ik zeeën van tijd over om af en  toe een tochtje te maken. Eerst zelf wat aan gerommeld en toen toch maar besloten dat ik mij zelf maar beter kon aansluiten bij een club. Na een keer meegereden te hebben was ik om. De sfeer en de vele tips waren precies wat ik zocht.

Inmiddels is de conditie prima en trek ik er graag op uit met A-ploeg. Maar in het voorjaar voor de duur kilometers verstop ik mij graag op de vrijdag bij de vutters club.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Ik ben inmiddels alweer 5 jaar lid van TCB.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Mijn favoriete renner is de Spanjaard Valverde mooie complete renner die altijd voorop in de strijd gaat. Helaas was de tour deelname niet zo’n groot succes dit jaar.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Favoriete wielerkoers heb ik niet echt hoewel ik een fan ben van de voorjaar klassiekers. Maar na een veldcross wedstrijd bezocht te hebben afgelopen jaar in Zolder ben ik fan van het veldrijden. Kort, krachtig en altijd weer verrassend.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

Zwaarste tocht was ongetwijfeld de 4 daagse richting de Eifel vanaf Valkenburg. Een paar jaar geleden gingen we met een ploegje van TCB richting de Eifel. Elke dag ongeveer 130 km afgewisseld met hagel regen wind en kou maakte dit een tocht die ik niet snel zou vergeten. Elke avond bij binnenkomst besloten we om de volgende dag de korte route te rijden. Maar bij het ontbijt waren we weer hersteld en gingen we voor de lange afstand. Altijd weer mooi om te zien die veerkracht. Moeten we snel weer eens doen.

Wat betekent fietsen voor jou?

Fietsen betekent voor mij nieuwe gebieden ontdekken want we wonen toch maar in een mooi afwisselende omgeving. Fitter worden, vriendschap en heerlijk mijn kop leegmaken na een week werken. En op zijn tijd een koers rijden op Sloten voor de uitdaging.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.