Dick fietst de Honderd Cols tocht!

De kop is er af!

11 juni vertrokken uit Wilnis. Eerst naar Limburg, België, Duitsland. Luxemburg en toen doorgereden naar de start: Saverne in Frankrijk.

 

 

 

Op 16 juni begonnen aan de route. Het is best zwaar met al de tassen. Ik ben ondertussen al een aardig eindje op weg, ik zie Lourdes op de kaart al liggen. In Frankrijk heb ik nu 1.200 km afgelegd.

 

 

 

 

Groeten van Dick uit een warm Frankrijk.

 


Als toerclub Breukelen zijn we apetrots dat één van onze leden dit jaar de Honderd Cols tocht, de zwaarste fietstocht ter wereld, gaat rijden.

Dick Hagenaars vertrekt 11 juni a.s. vanuit zijn woonplaats Wilnis. Na een kleine week zal hij in Saverne, vlakbij Straatsburg, beginnen met de route. Die voert hem door de Vogezen om Dijon heen naar het Centraal Massief en de Pyreneeën. Dan door de Cevennen naar de Alpen. Tussen Lyon en Geneve door naar de Jura, en vandaar terug naar Saverne.De Honderd Cols Tocht is de ultieme uitdaging voor de fietser. Vierduizend kilometer over alle grote gebergten van Frankrijk, over ruim honderd cols en ruim honderd côtes.

Wie deze tocht volbrengt kan zich rekenen tot de allersterksten, tot de echte volhouders. Want de Honderd Cols Tocht kan alleen worden volbracht door fietsers met een geweldig doorzettingsvermogen.

De Honderd Cols Tocht is volgens vrijwel alle deelnemers ook de mooiste tocht ter wereld. Je zult prachtige, afwisselende landschappen tegenkomen en schitterende vergezichten aanschouwen.

We hebben met Dick afgesproken dat hij zo nu en dan een berichtje met foto’s stuurt zodat we zijn avontuur kunnen volgen en beetje kunnen meegenieten…

Wordt vervolgd dus!

En Dick: Alvast heel veel succes gewenst namens de hele toerclub!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *