Toertocht in ere hersteld

Veel leden denken met veel plezier terug aan de Plassentocht, welke onze toerclub jarenlang georganiseerd heeft. Gezien de teruglopende belangstelling is het een wijze beslissing geweest om deze toertocht uit het programma te schrappen. Maar we hebben goed nieuws! Op zondag 8 juli is TCB de mede-organisator van een nieuwe toertocht. Het initiatief is genomen door Sportpunt Stichtse Vecht – een afdeling van de gemeente. Samen met de verenigingen uit Maarssen (WTC Maarssen) en Kockengen (LBNK = Laatste Bus Naar Kockengen) zijn wij aangeschoven om de tocht op zondag 8 juli vorm te geven.

De naam 12 Kernen Tocht verraadt al, dat de 80 km tocht langs 12 dorpskernen van de Gemeente Stichtse Vecht zal gaan. Er is ook een 25 km tocht, welke logischerwijze alleen een paar dorpen zal aandoen. We zullen op zondag 8 juli op het normale tijdstip van 9.00 uur verzamelen op de Kerkbrink in Breukelen en dan in groepsverband naar het gemeentehuis Goudestein in Maarssen fietsen en daar na de inschrijving om 9.30 uur starten. Leden uit Utrecht en Maarssen kunnen natuurlijk direct naar de start gaan. Het goede doel van de tocht is het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het bestuur omarmt dit doel van harte en heeft besloten het inschrijfgeld van de TCB deelnemers te verdubbelen met een bijdrage namens de club. Alle informatie over de 12 Kernen Tocht is te vinden op http://www.sportpuntstichtsevecht.nl/fietstocht .

Als we schrijven, dat TCB mede-organisator is, dan moeten er ook handen uit de mouwen gestoken worden. Wij vragen graag de inzet van onze leden voor:

  • Het uitpijlen van 1/3 van de route op zaterdagavond 7 juli. Gevraagd 2 tot 3 man.
  • Het bemensen van een gevaarlijke kruispunt met 2 persoon in 2 shifts. Gevraagd 4 man
  • Het ophalen op zondagmiddag van de pijlen. Gevraagd 2 man

Hopelijk komen er veel reacties spontaan binnen op voorzitter@tcbreukelen.nl of telefoon 06-27000925 !

Verderop in deze nieuwsbrief en de website staat een uitgebreide beschrijving van de 12 Kernen Tocht. Wat kunnen we verder in deze uitgebreide nieuwsbrief tegemoet zien? Allereerst een terugblik op de het Klimweekend, dat van 10 tot 13 mei plaatsvond in Sauerland. 14 clubleden hebben er kennis gemaakt met inspannende klimmen en prachtige afdalingen rondom Winterberg.

De hoogste top van Sauerland is de Kahle Asten met 840,8 meter (ja – de Duitsers blijven punktlich!). Van een hele andere orde zijn de bergen en passen in Frankrijk. We gaan in een artikel kennis maken met een clublid, die het plan heeft opgevat om daar maar liefst 100 cols te gaan beklimmen. Nieuwsgierig als we zijn blijven we graag op de hoogte van al zijn verrichtingen.

Vanzelfsprekend is TCB ook op het vlakke actief. Deze maand maar liefst 2 A-renners in de spotlights.

We kijken ook vooruit naar een warme zomer met veel fietskilometers. Daarover gaat het artikel, waarin gevraagd wordt om foto’s en verhalen van bijzondere plekken aan te leveren.

Weet iedereen trouwens, dat alle artikelen op de website en in de nieuwbrief (op het voorwoord na dan) geschreven worden door een en dezelfde persoon? Harry Egtberts levert hiermee al voor het tweede jaar een immense prestatie. Dat is moeilijk vol te houden – zeker als er een verhuizing tussen door komt. Wij willen de redactie met 1 tot 2 personen gaan uitbreiden. Talent hiervoor is niet noodzakelijk, wel een dosis goede wil en een beetje creativiteit. Een ideale instap voor een persoon, die ook eens iets terug wil doen voor de club. Neem svp contact op met Harry of mij.

De maand mei heeft alle warmterecords gebroken. Laten we hopen, dat juni een mooi vervolg hierop zal zijn!

Jaap Oosterhoff,
Voorzitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *