Doorpakken, consolideren of terugzakken?

Zo halverwege het seizoen zijn de meesten van ons aardig in vorm aan het komen. De eerste maanden konden we ons nog verschuilen achter slecht weer of vroeg donker, maar naar mate het seizoen vordert, gaan die excuses niet meer op. Nu is het de vraag of we doorpakken, consolideren of terugzakken. Voor sommigen ligt het hoogtepunt al weer letterlijk en figuurlijk achter ons met het zeer geslaagde klimweekend in het mooie Sauerland, terwijl voor anderen deze trip een soort startsein was om het trainen nog serieuzer op te pakken.

Voor diegenen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties (en ik denk dat dat gezien de gemiddelde leeftijd van de club geldt voor het gros van onze leden…) is het vakantieseizoen ook al weer begonnen. De een neemt de racefiets mee op vakantie om alle heuvels en bergen in de omgeving te verkennen, terwijl de ander het barlandschap aan de Costa verkent (een combinatie kan trouwens ook…). Ook hier lijkt het wel of niet met de kids op vakantie gaan enigszins van invloed op het wel of niet meenemen van het Titanium of Carbon Ros…

Hoe we uit de zomerperiode komen en in welke conditie we verder gaan zal de tijd leren. Hetzelfde geldt voor de vereniging. Zoals besproken tijdens de afgelopen ALV vergrijst TC Breukelen en is het bestuur vol ambitie begonnen aan de uitvoering van het nieuwe beleidsplan om nieuwe leden aan te trekken en huidige leden meer te betrekken bij de diverse activiteiten. Dit gaat met vallen en opstaan. De TCB Express lijkt voorlopig vooral een extra groep voor de huidige leden ipv dat er potentiële nieuwe leden aansluiten. Ook gaat de voorgenomen barbecue die we wilden organiseren niet door aangezien er geen vrijwilligers gevonden konden worden om mee te helpen met de organisatie.

Daarom wil ik hierbij nogmaals een oproep doen om niet alleen naar een ander te kijken als er vrijwilligers gezocht worden voor de diverse activiteiten, maar ook zelf je hand op te steken. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging en kunnen we alleen op de winkel passen en over een tiental jaren het licht uit doen ipv stappen zetten naar een vitale vereniging met een gezonde leeftijdsopbouw. Dit begint met de 12 kernen toertocht die op 8 juli verreden gaat worden en die wij samen met Sportpunt Stichtse Vecht, WTC Maarssen en LBnK organiseren. Geef je via voorzitter@tcbreukelen.nl op om een deel van de route uit te pijlen, een stempelpost te bemannen of het verkeer te regelen bij een gevaarlijk kruispunt. Samen kunnen we hier een groot succes van maken en onze club op een geweldige manier promoten bij alle deelnemers aan de toertocht!!!

Ik wens jullie allen veel plezier bij het lezen van deze nieuwsbrief en alvast een fijne vakantie!

Met sportieve groet,

Berry van der Loo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *