Even voorstellen… Dick Verwoert

Als bruisende vereniging verwelkomen wij regelmatig nieuwe leden.  Dat doen we ‘live’ op de Kerkbrink. En tegenwoordig ook virtueel op tcbreukelen.nl.

Dick Verwoert stelt zich voor aan de hand van 6 vragen:

Zes vragen aan Dick

Vertel wat over jezelf

Ik ben 57 jaar en woon sinds een jaar in Breukelen. Vanaf 1985 woon ik met mijn gezin met een kleine Brabantse onderbreking in de Vechtstreek.

Ik ben getrouwd met Gonnie en we hebben een zoon van inmiddels 19 jaar, die luistert naar de naam Tobias.

Ik werk als projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Giessenlanden. Daarnaast ben ik raadslid in de gemeente Stichtse Vecht. Mijn hobby’s zijn reizen, bergsport, fotografie en uiteraard wielrennen.

Wat vind je mooi aan fietsen?

Het mooie van fietsen is dat je kunt doen wanneer het je uitkomt, het is gezond, maakt het hoofd leeg, geeft voldoening, en als je het een beetje verstandig doet, kun je tot op hoge leeftijd actief blijven sporten.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Ik heb geen specifieke favoriete renner. Literaire verhalen over tragiek, melancholiek en de heroïek van het wielrennen boeien mij zeer. Ik ben dus fan van De Muur.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Giro d’Italia, omdat ik een fervent liefhebber van Italië ben.

Wat zijn jouw fietsdoelen voor dit of volgend jaar?

Ik wil heel graag een keer de Stelvio fietsen. Staat al een paar jaar op mijn lijstje maar het komt er telkens niet van. Ik heb de stille hoop dat de Stelvio op het programma van de TCB kan komen te staan.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik heb inmiddels een aantal keren mee gefietst, naar aanleiding van een ontmoeting met Ben en Helmert tijdens een ritje op een augustuszondag wachtend bij de brug in Vinkeveen.

Ik wil iedereen, die ik de afgelopen weken heb ontmoet, bedanken voor het warme welkom. Ik kijk uit naar mooie fietsjaren bij de TCB!

 

Dick, veel plezier bij TC Breukelen! We hopen je regelmatig te zien bij onze clubritten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *