Renner in beeld: Ko Kleijn

Vertel wat over jezelf

Ik ben Ko Kleijn, ik ben geboren in mei 1945 en woon sinds 1972 in Harmelen met mijn vrouw Joke.

Wij hebben 2 dochters, waarvan de oudste met vriend en 2 dochters in Leidserijn woont. Onze andere dochter woont met vriend en 2 zoons in Australiƫ.

Ik ben opzichter bruggen- en tunnelbouw geweest bij een ingenieursbureau van de spoorwegen.

Sinds mijn pensionering ben ik liefst buiten bezig, zoals onderhoud in de haven van Watersportvereniging De Meent in Breukelen, voor stichting de Kievit in Harmelen en het Dorpsplatform in Harmelen. En veel fietsen natuurlijk.

Hoe lang ben je lid van TC Breukelen?

Ik ben in 2011 lid geworden van deze ontzettend gezellige tourclub.

Wie is je favoriete renner en waarom?

Mijn favoriete renner was Laurent Jalabert, vanwege zijn rijstijl, lef en sprintcapaciteiten. Maar dat is historie. Op dit moment bewonder ik vooral Tom Dumoulin. Hij rijdt net zo mooi als Jalabert, alleen zijn sprint is wat minder. Maar als hij weg is pakt niemand hem meer terug.

Wat is je favoriete wielerkoers en waarom?

Ik vond dit jaar vooral de Giro erg mooi. Niet van die lange saaie ritten als in de tour en spannend tot het eind, met een fantastische winnaar.

Wat is de zwaarste fietstocht die je hebt gereden?

Ik heb een keer een fietsvakantie in Australiƫ gedaan met mijn vrouw, in de buurt van Byron Bay. Heel mooi, maar als je met bagage op je fiets in bloedheet weer kilometers lang moet klimmen naar Mount Tambourine met hellingen tot 19%, dan gaat een biertje er bij aankomst wel in.

Wat betekent fietsen voor jou?

Fietsen betekent voor mij vrijheid, genieten van de natuur en lekker uitleven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *