Het klassiekerseizoen is geopend

Regen, kou, stof en modder: Het zijn allemaal ingrediënten, die bij het fietsen horen. De finishende coureurs in Parijs – Roubaix zagen eruit alsof ze net de mijnschacht verlaten hadden. Heroïek ver weg op de televisie, maar gelukkig ook dichterbij huis. In de afgelopen hebben de toerrijders van TC Breukelen zich ingespannen tijdens enkele Nederlandse wielerklassiekers. Op Strava zijn we getuige geweest van heldhaftige en moedige prestaties van onze leden tijdens de Joop Zoetemelk Classic, Holterbergtoer en Veenendaal – Veenendaal.

Op zoek naar zonneschijn reist deze maand een groep af naar Mallorca om een basis te leggen voor het komende seizoen. Dat betekent ongetwijfeld topvorm tijdens het Klimweekend van 10 tot 13 mei. Een ploeg van 14 leden in een goede mix van A en B rijders zal afreizen naar Niedersfeld in het Sauerland. We zien de boeiende verslagen graag verschijnen in de volgende nieuwsbrief!

Dan komen we toe aan de uitwerking van het beleidsplan 2018-2023, dat door de leden tijdens de ALV goedgekeurd is. Onderdeel daarvan is, dat we commissies niet meer uit 1 persoon willen laten bestaan, maar dat er met meer commissieleden er betere plannen gemaakt kunnen worden en dat de uitwerking met vele handen ook gemakkelijker wordt. Een goed voorbeeld daarvan is de clubweekend commissie, die nu uit 5 personen bestaat. Zij hebben een interessant programma in elkaar gezet en hopen voor het sluiten van de inschrijvingstermijn van 15 april op een hoge response naar wimaerns@planet.nl .

Tijdens de ALV zijn er opmerkingen gemaakt over de toekomst van het Fiets-je-Fit project. Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden tussen de commissie en het bestuur. Daarbij heeft het bestuur de toezegging gedaan het voortbestaan van dit initiatief voor een periode van 5 jaar financieel te garanderen. De Fiets-je-Fit commissie is op dit moment krap bemenst. Zouden geïnteresseerden contact willen opnemen met John Engels?

Wat eerlijk gezegd tegenvalt zijn de reacties van leden op de mailing, die kort na de ALV verstuurd is. Het verzoek was om aan te geven op welke vlakken je wilt meewerken aan de invulling van het beleidsplan. De response hierop is nihil geweest. Dat is iets, waar we ons eigenlijk diep voor moeten schamen! En er spreekt geen waardering uit voor de tijd en moeite, die de opstellers erin gestoken hebben. Kijk nog eens naar de mail en verstuur je reactie.

Van de actiepunten voor dit jaar is in de afgelopen periode een start gemaakt met TCB Express – de kortere rit van 2 uur op de zondag. We kregen 2 prachtige artikelen in de VAR en de Vechtstroom, maar helaas gooiden de slechte weersomstandigheden roet in het eten, waardoor we tot nu toe nog geen nieuwkomers hebben mogen verwelkomen. Het concept voorziet wel in een behoefte, want elke zondag heeft een groepje clubleden voor de Express rit gekozen. Zullen we met z’n allen afspreken, dat we nog eens goed rondkijken in de kennissenkring en een keer iemand meevragen op de zondag?

Het bestuur heeft de afgelopen maand deelgenomen aan workshops van de sportafdeling van de gemeente Stichtse Vecht en heeft daar samen met andere clubs gewerkt aan het maken van plannen voor ledenwerving. Inspirerend was ook het eerste Sportcafé, dat de gemeente georganiseerd heeft.

Of het nu gaat om een rit op de dinsdagochtend, woensdagavond, vrijdagochtend, zondagochtend of een keer tussendoor: ik wens iedereen veel gezellige en droge fietskilometers toe.

Jaap Oosterhoff,
Voorzitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *