La Primavera in Breukelen

Bij het binnenstappen van de maand maart denk je al gauw aan de start van het fietsseizoen en aan het ontluiken van de lente. Op dit moment ziet het er naar uit, dat Koning Winter in maart flink zijn staart wil roeren. Dat betekent voor de TCB seizoenopening op zondag 4 maart, dat de afgekoelde fietsbenen een welverdiende opwarmer zullen krijgen in Eetcafé Het Regthuys. Daar krijgen we de jaarlijkse lunch aangeboden – iets wat altijd zeer op prijs gesteld wordt. Heeft iedereen bij maart een starttijd van 9.30 uur in de agenda staan?

Een week later op zondag 11 maart is er om 9.30 uur de aftrap van een nieuwe formule: TCB Express. Een korte rit zonder tussenstop en na 2 uren toeren kan je weer op huis aan. We willen hiermee vooral nieuwe jonge en vrouwelijke leden winnen. Er wordt gewerkt aan publiciteit via de website, social media en de regionale kranten. Maar voor alle leden is hier een rol weggelegd. Probeer een ambassadeur van de club te zijn, verspreid het nieuwtje onder bekenden en wie weet trek je iemand over de streep, voor wie de traditionele clubritten te lang zijn.

Vernieuwing is ook het sleutelwoord bij de programmering van de clubritten. Voor de A, B en C groepen zijn er tal van nieuwe bestemmingen in de agenda opgenomen. Nieuw in de A-kalender zijn enkele interessante toertochten buiten de deur. Het is een goede zaak om daar ons gezicht en de frisse kleurige fietskleding van onze vereniging te laten zien.

Al deze acties zijn een uitvloeisel van het beleidsplan 2018-2013, dat op de ALV van 21 februari gepresenteerd en goedgekeurd is. De kracht van reclame ligt in de herhaling en daarom noemen we nog een keer de actiepunten voor dit jaar:

  • Start2Bike
  • TC Breukelen Express
  • Meer vrouwelijke leden
  • Meer MTB leden
  • “Trappen en happen”

Deze uitdagingen zullen de komende maanden uitgebreid belicht gaan worden. Het bestuur is er heel enthousiast over, wil er veel aan doen, maar is uiteindelijk afhankelijk van de inzet en motivatie van alle leden. Groei van het ledenaantal is vitaal voor de toekomst van de club. Mogen we ervan uitgaan, dat iedereen hier als ambassadeur zijn of haar steentje aan bijdraagt? En nieuwe initiatieven vanuit de leden zullen beslist een warm onthaal vinden. Verras ons! Per slot van rekening is er in de ALV besloten een budget vrij te maken voor projecten, die leiden tot nieuwe leden.

De lente is in aantocht, op 17 maart zullen we genieten van Milaan – San Remo. Maar eerst ligt er de TCB Nieuwsbrief vol met interessante artikelen. De redactie heeft weer enorm zijn best gedaan. Uit de cijfers blijkt, dat de rubriek Renner in beeld erg populair is. Dit keer gaat het om een clublid, die altijd met een heel positieve blik heeft meegewerkt binnen de vereniging. Nog een dringende oproep: De redactie bestaat op dit moment uit 1 persoon: Harry Egtberts. Wil je op vaste basis of incidenteel meewerken en artikelen schrijven, meld je dan bij hem aan!

O ja – ik vergeet me bijna te introduceren. Tijdens de ALV is afscheid genomen van algemeen bestuurslid Koos Berkelaar. Hij heeft 12 (of was het nu 14?) jaar in het bestuur meegewerkt aan de ontwikkeling van de club tot hoe de TCB nu is. Wij zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd! Voor de opengevallen plaats ben ik benaderd en mede door het ontstaansproces van het beleidsplan en de teamspirit binnen het bestuur heb ik ja gezegd. Maar laat het nogmaals voor iedereen duidelijk zijn: Het bestuur bestaat uit 5 personen, maar de club uit 75 leden. We verwachten, dat iedereen mee gaat werken en zich als ambassadeur zal laten zien. Dan komen de resultaten vanzelf!

Jaap Oosterhoff,
Voorzitter

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *