NIEUW: TCB Express

Wat is TCB Express?

TCB Express is een nieuwe ploeg naast de bestaande A-, B- en C-ploeg. Het onderscheid met de bestaande groepen is dat TCB Express op zondagochtend maximaal twee uur fietst zonder koffiestop. Voordeel is dat deelnemers voor of rond het middaguur weer thuis zijn. Zo hou je je conditie op peil en je houdt tijd over voor andere bezigheden op de zondag.

Voor wie is TCB Express bedoeld?

De doelgroep van TCB Express is mensen die graag willen sporten én graag op tijd weer thuis willen zijn. We denken met deze formule nieuwe leden, en dan vooral jongere mensen aan te trekken. TCB Express is overigens ook een uitkomst voor bestaande leden die vroeg thuis willen zijn omdat ze ’s middags andere plannen of verplichtingen hebben.

Rijdt TCB Express met een hoge gemiddelde snelheid?

Nee, de gemiddelde snelheid wordt in overleg gekozen en wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Als er op termijn veel deelnemers zijn, wordt ook gekeken of een splitsing in snelheidsgroepen nodig is. Maar het principe blijft: geen koffiestop en op tijd weer terug op de Kerkbrink. Net als bij de bestaande ploegen heeft TCB Express een wegkapitein die de snelheid bewaakt en zonodig aanpast.

Hoe werkt TCB Express?

TCB Express vertrekt op zondagochtend op de Kerkbrink bij het Regthuys tegelijk met de bestaande ploegen. Als je mee wilt rijden met TCB Express, dan meld je je aan via een nog op te zetten Whatsapp groep. Dat voorkomt verwarring op de zondagochtend – het is dan bekend wie en hoeveel er mee rijden. Niet-leden van de toerclub kunnen vrijblijvend meerijden.

Hoe wordt TCB Express een succes?

Communicatie is erg belangrijk. Daarom gaan we TCB Express aankondigen via de plaatselijke pers en social media kanalen. Ook als leden kunnen we TCB Express onder de aandacht brengen van mensen. Mond tot mond reclame werkt vaak het beste. Eind juni zal het bestuur een evaluatie doen van de ervaringen met TCB Express. Als het succesvol is gaan we er mee door.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *